Портативний туристичний навігатор гарно лежить у руці і має пило/водо захищений корпус, продовжує працювати впавши у воду і під зливою.
Призначений для орієнтування на місцевості.
Ціна 1000 грн.Альбом:
https://plus.google.com/photos/105465650062982137021/albums/5807778521130652177?authkey=CPeRn8mL7LLqaAКонкретно я його використовую наступним чином:
- на комп'ютері склав маршрут походу/поїздки на велосипеді на один день/виїзду на риболовлю/поїздки на екскурсію у інше місто (а саме - відмітив цікаві точки як-то джерела води/магазини/рибні місця/пам'ятки архітектури тощо);
- скопіював інформацію у навігатор і перевірив батарейки/акумулятори;
- коли стало потрібно - ввімкнув, вибрав маршрут і почав рухатися у вибраному напрямку, час від часу додаючи цікаві місця, у які я попадав;
- по закінченні мандрівки вже вдома інформація зливається на комп'ютер щоби прив'язати фотографії до часу і до треку, написати собі замітки про мандрівку або статтю про поїздку на екскурсію у інше місто, проаналізувати де і в який час я був, з якою швидкістю рухався, скільки і де стояв і т.п.
Під час руху навігатор дає можливість рухатися відповідно до прокладеного і вибраного маршруту/старим якимось треком записаним раніше, по напрямку, просто по мапі і т.д. і т.п.
Підтримує завантаження растрових мап з популярного ресурсу maps.google.com, так званих мап ГенШтабу часів Радянського Союзу та будь-яких інших (навіть сканованих з паперу). На відміну від деяких інших навігаторів програмне забезпечення до навігатора (у вільному доступі) дозволяє вільно формувати мапи будь-якої ділянки земної кулі по maps.google.com, visicom.com.ua та іншим ресурсам.
Працює від двох батарей/акумуляторів на протязі 10 год.
У комплекті має спеціальний USB шнур для живлення та/або підключення до комп'ютера.
Також у комплекті продається SD карта на 1Gb. Цього розміру достатньо для розміщення великої кількості растрових мап України у масштабі 1км/2км/5км до 1.
Створені і використані мною мапи (Україна) можу записати на карту на вимогу.
Перший досвід освоєння околиць міста з навігатором дасть вам можливість навчатися краще орієнтуватися на місцевості, впевнено ходити на прогулянки у ліс або виїжджати по гриби/на риболовлю.
Варто додати, що функція навігатора "йти назад по треку" не дозволить вам заблукати і поверне вас туди звідки ви прийшли
.
Трохи технічної інформації про навігатор:
http://navitech.com.ua/product_info.php/info/p666_GPS-navigator-Magellan-Triton-400.htmlКонкретно цей екземпляр (на відміну від більшості таких самих новеньких) йде з оновленим програмним забезпечення роботи з GPS супутниками версії 3.5.0 (це видно на одному з фото), яке дозволяє швидше "ловити" сигнал після "холодного" і "гарячого" старту, а також "тримати" сигнал в умовах міста (багатоповерхівки) або у хащах лісу.
Якщо Ви турист або просто полюбляєте ходити із друзями у ліс/на риболовлю/бувати у нових містах під час мандрівок країною Вам варто поміркувати з приводу корисного подарунку собі на Новий Рік
Для велосипедистів/мотоциклістів: гарне і цупке кріплення на кермо для бездоріжжя +200 грн.
У якості бонусу - моя підтримка під час освоєння нового гаджету і розширення горизонтів ваших мрій