І Ми Там Були... або Наші Дороги
Пропоную залогуватися Smile
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Цей форум створено для обговорення наших подорожей та подорожей добрих людей. Форум блогу http://nashidorogy.blogspot.com/. Всі повідомлення форуму захищені законом Про авторське право... https://nashidorogy.ukraine7.com/forum-f13/tema-t66.htm

ФорумФорум  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  
Влаштовуєш спортивні заходи, розкажи про це!
Слідкуйте за нашими новинами у FACEBOOK

Ознаки інсульту

Перейти донизу 
+4
svarozhych
janin
taolvi
GTat
8 користувачів
АвторПовідомлення
GTat
Admin
Admin
GTat

К-ть повідомлень : 560
Дата регистрации : 15.04.2010

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 12:38

Добрі люди прислали поштою. Думаю буде корисно:
Цитата :
КАК ЭТО СЛУЧАЕТСЯ:
Во время отдыха на природе женщина споткнулась и упала — она заверила всех, что с ней все хорошо (друзья настаивали на вызове скорой помощи), что она просто споткнулась о камень, т.к. еще не привыкла к своей новой обуви. Она продолжала наслаждаться отдыхом несмотря на то, что казалась несколько «не в себе»…

А вечером позвонил ее муж и сообщил, что жену забрали в больницу (в 6 часов вечера ее не стало). Во время пикника, как оказалось, у нее случился инсульт.

Врач-невролог впоследствии заявил, что если бы он мог добраться до пострадавшей в течение трех часов, то полностью устранил бы последствия инсульта.

Три основных приёма распознавания симптомов инсульта (УЗП):

У — Попросите пострадавшего УЛЫБНУТЬСЯ.

З — Попросите его ЗАГОВОРИТЬ.
Попросить выговорить простое предложение. Связно. Например: «За окном светит солнце»

П — Попросите его ПОДНЯТЬ обе руки.

Внимание — ещё один способ распознать инсульт (помимо вышеупомянутых): попросите пострадавшего высунуть язык.
Если язык кривой или неправильной формы и западает на сторону, то это тоже признак инсульта. Если Вы отметили у пострадавшего проблему с выполнением этих заданий, немедленно вызывайте скорую и опишите симптомы прибывшим на место медикам.

PS. Кардиологи уверяют, что каждый, кто разошлет этот текст 10 людям, может быть уверен: по крайней мере одну жизнь он спас.
Повернутися до початку Перейти донизу
http://nashidorogy.blogspot.com/
taolvi
Наш друг
Наш друг

К-ть повідомлень : 89
Дата регистрации : 17.04.2010

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 15:24

Дякую, дійсно цікава та корисна інформація.
janin
Наш товариш
Наш товариш
janin

К-ть повідомлень : 36
Дата регистрации : 18.06.2010

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 16:54

Але ж можливо, що симптоми проявлялися и до падiння. Якось важко уявити , що падiння могло спричинити iнсульт
GTat
Admin
Admin
GTat

К-ть повідомлень : 560
Дата регистрации : 15.04.2010

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 16:57

Падіння - це одна з ознак, яка спричиняється проблемами з серцем. Мається наувазі, що людина сприймає падіння на рівному місці не як ознау інсульту, а як звичайне падіння через зашпортування.

Шкода, десь наш дохтор подівся, він би вніс ясність у наші ряди Smile
http://nashidorogy.blogspot.com/
svarozhych
Мандрівник
Мандрівник
svarozhych

К-ть повідомлень : 431
Дата регистрации : 20.04.2010

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 17:52

я тут пошукав і знайшов дещо розширений опис (додані ознаки за якими ознаки інсульту може визначити сам потерпілий):

Цитата :
Спробуйте запам'ятати 3 основних прийоми розпізнавання симптомів інсульту, так звані «УЗП»:

У - Попросіть постраждалого УСМІХНУТИСЯ.
З - Попросіть його ЗАГОВОРИТИ. Попросіть вимовити просте речення. Зв'язно. Приміром: "За вікном світить сонце"
П - Попросіть його ПІДНЯТИ обидві руки.

Увага - ще один спосіб розпізнати інсульт крім вищезгаданих: попросіть постраждалого висунути язик. І якщо він кривої або неправильної форми і западає на один або інший бік, то це теж ознака інсульту. Якщо Ви відзначили у постраждалого проблему з якимсь з цих завдань, негайно викликайте швидку і опишіть симптоми прибулим на місце медикам.

Ознаки інсульту визначаються і самим постраждалим:
1. Раптом затерпла кінцівка (може бути рука, палець, ступня, нога, навіть частина обличчя або тіла)
2. Несподіваний стан конфузу - втрата контролю де ти, і що ти, також, переривання мови.
3. Подвійне або нечітке бачення.
4. Нудота, блювота.

Якщо присутні хоч-би дві з цих ознак - терміново потрібно до лікаря.

Кардіологи запевняють, що кожен, хто одержить цей лист і розішле його 10 людям, може бути упевнений, принаймні, одне життя він врятував.

Щось мені ці ознаки струс мозку нагадують...

А взагалі нещодавно я потрапив у одну не дуже приємну ситуацію... У людини в магазині трапився напад епілепсії... Так вийшло, що першу допомогу до приїзду медиків надавав я. Добре, що я знав хоч основи надання першої допомоги у таких випадках. Після того задумався, що про такі речі краще дізнатися раніше ніж вони знадобляться.

Останній раз редагувалося: svarozhych (Чт Лист 18 2010, 17:57), всього регувалося 1 раз(-и) (Причина : виправлені помилки)
http://veloukraine.blogspot.com
Volodya
Мандрівник
Мандрівник
Volodya

К-ть повідомлень : 505
Дата регистрации : 21.04.2010

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 21:37

svarozhych пише:
А взагалі нещодавно я потрапив у одну не дуже приємну ситуацію... У людини в магазині трапився напад епілепсії... Так вийшло, що першу допомогу до приїзду медиків надавав я. Добре, що я знав хоч основи надання першої допомоги у таких випадках. Після того задумався, що про такі речі краще дізнатися раніше ніж вони знадобляться.

То підкажи, як діяти у подібних обставинах? І як вірно діагностувати?
svarozhych
Мандрівник
Мандрівник
svarozhych

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 22:22

я думаю хай про це краще хтось більше компетентний розповість... я ж так... десь прочитав, щось почув...

ось тут трішки інформації у простому вигляді: http://poradu.com.ua/?p=4391

я тоді тримав постраждалого щоб він не розбив голову об підлогу, взяв ложку у продавців та тримав йому язика і заспокоював "охорону" супермаркету яка намагалася винести людину з торгівельного залу не дивлячись на її стан... це все що я знав і, що тоді згадав тому ця інформація не претендує на інструкцію... до речі, це було прямо біля прилавку і багато людей спокійно купували собі ковбаску не зважаючи на те що відбувається... але це вже інша історія.. тому ще раз повторюю краще знати все самому і не сподіватися на оточуючих.
svarozhych
Мандрівник
Мандрівник
svarozhych

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лист 18 2010, 22:47

Я створив окрему тему пов’язану з цим питанням: курси надання першої допомоги.
Пишіть, голосуйте.

Останній раз редагувалося: svarozhych (Чт Лист 18 2010, 22:49), всього регувалося 1 раз(-и) (Причина : Забув гарнесеньку крапочку поставити у кінці реченя...)
povodator
Наш друг
Наш друг

К-ть повідомлень : 91
Дата регистрации : 08.06.2010
Настроение : Всегда!:)

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyПт Лист 19 2010, 01:00

Пару раз, во время учебы в консе, сталкивалась с припадками эпилепсии, насколько я знаю, необходимо, кроме фиксации языка, попытаться пострадавшего перевернуть на бок, что-бы он не задохнулся/захлебнулся. Но детально, основ помощи и диагностики не знаю, тоже, хотела бы быть более осведомленной.
E155
Мандрівник
Мандрівник
E155

К-ть повідомлень : 313

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyПн Квіт 11 2011, 22:01

Вот рассказ человека пережившего инсульт:

Важно самому знать - как “это” все происходит. Я-то - сижу на совещании. В 13.00 - перерыв. Покурил. Вернулся. Вся эта хренотень. И, вдруг - странное ощущение - знаешь, как с самолете, когда - “в яму” - ноги станоятся легкими? Так и тут. Поднимаю ногу - пялюсь. Потом - такие же - руки. Что за дела?!!! Потом что-то в носу закололо, как вроде бы сопля счас - высыпется. Ну, бля!!! Что такое?!!!

Совещалово закончилось в 14.00. Все - свалили. У меня телефон звонит в кармане. Сую руку - чё-то плохо она цепляет! Кнопки давлю - на прием: не получается! Бу-бу - говорю в телефон: НАТУРАЛЬНО - БУ! БУ! и - шалею: что за дела?!!! Не ПОНИМАЮ! Что происходит?!!!!! Один в зале человек на 200. Думаю - утром явится убрщица - увидит меня дохлого и заголосит. И - напугает всех: нет!!! надо выбираться!!!

Встаю - сделал шаг и: пал в соседнее кресло! Ноги-то тоже, суки, не ходят!!!!! Думаю: бля!!! что же делать? Что, вообще!!! происходит!!!!???

Понимаешь, проблема - канал связи с людьми вокруг! НЕТ ЕГО!!!

Ладно, думаю, как-нить я доберусь. А надо спуститься с 4-го этажа на 3-й и еще пройти метров 50 по коридору. И никому не подавать виду - что мертвый идет! А еще и - машина на стоянке. Ехать? Или как?

Дошел до кабинетика. Кое-как. А там - приятель сидит. Знаю. Кое-как открыл дверь ключом. Двумя руками.

И на моей физиономии - никто никогда такого счастья не видел. Улыбаюсь, как идиот, знаю - что поймет, что поможет, что спасет!!!

А приятель: ты чё? прикалываешься, что ли? Я ему в ответ: бееееее! слов не могу же произносить! И нихера не понимаю - что такое со мной!!!!
Пытаюсь на лавиатуре написать ему - что херово, что позови сына за машиной, что надо бы врача. А - НЕ ПИШЕТСЯ!!! Блять! Не попадаю!!!! Ну что ты тут поделаешь!!!???
Снял пиджак. Думаю - может от жары вся херотень? Начал через пять минут некоторые слова по слогам еле еле выговаривать. А он уж и сына и его (сына) жену - врача-терапевта позвал. Так что я уже в 16.00 - был в больничке и мне - по пути какие-то уколы кололи. Оказалось: инсульт!

А я же не знал - как это и что делать-то!!!!

Потом, в больничке видел кучу людей, которые тоже не знали. Пали, сутки пролежали - их нашли. Но уже - растениями. Или животными.

А мне сказали: парень, тебе повезло. У тебя пара-тройка плат выгорела в башке безвозвратно. Но - ходишь. Не ссышься. Ешь вот сам. Если проживешь этот год. То - и дальше - поживешь.

Так я попал в ту часть жизни, когда понимаешь, что она - коротка.
А вовсе не бесконечна.”
rokozarenko
Наш товариш
Наш товариш
rokozarenko

К-ть повідомлень : 30
Дата регистрации : 18.07.2011

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyСр Лип 25 2012, 22:53

Так может Володя напишет свои впечатления об инсульте?
Так сказать взгляд изнутри.
Wink
Volodya
Мандрівник
Мандрівник
Volodya

К-ть повідомлень : 505

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лип 26 2012, 12:26

rokozarenko пише:
Так может Володя напишет свои впечатления об инсульте?
Так сказать взгляд изнутри.
Wink
Ромка, тссссссс!!!  Sad

Але ж по результатам тривалих і досить різноманітних обстежень діагноз "мікро інсульт" не підтвердили.  Smile
То я до цих пір не розумію, що це було?..

Останній раз редагувалося: Volodya (Пн Лют 17 2014, 20:53), всього регувалося 1 раз(-и)
E155
Мандрівник
Мандрівник
E155

К-ть повідомлень : 313

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту EmptyЧт Лип 26 2012, 15:30

Volodya пише:

То я до цих пір не розумію, що це було?..
Может просто хороший пивной погребок?
Спонсорований контент

Ознаки інсульту Empty
ПовідомленняТема: Re: Ознаки інсульту   Ознаки інсульту Empty

Ознаки інсульту
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 1

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
І Ми Там Були... або Наші Дороги  :: Життя-буття :: Спорт та здоров'я-
Перейти до: