Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
І Ми Там Були... або Наші Дороги
Цей форум створено для обговорення наших подорожей та подорожей добрих людей. Форум блогу http://nashidorogy.blogspot.com/. Всі повідомлення форуму захищені законом Про авторське право... https://nashidorogy.ukraine7.com/forum-f13/tema-t66.htm
К-ть повідомлень : 560 Дата регистрации : 15.04.2010 Звідки : Львів (Вінниця)
Тема: Кавказ - червень 2011 Пн Травень 16 2011, 00:30
Літо наближається , а з ним і пора відпусток. І сьогодні ми вже взяли квитки ... Цього року ми не стали оригінальнічати і знову рушаємо з гарним провідником Романом на Кавказ http://www.tourclub.kiev.ua/forum/viewtopic.php?t=1941 Команда "На старт" 23.06.
Район цікавий тим, що нескладний, підходить для пішого туризму невиликої складності, не потребує дозволів і закінчення маршруту ... на морі
Народ, нагадую, що варто мати в російських рублях гроші на: - еквівалент 250 грн на дорогу з Сочі до порту - еквівалент 200-300 грн на різні витрати в горах - еквівалент 20$*(Кількість ночей перебування у Сочі) на проживання у Сочі - їжа в Сочі на всі дні перебування - гроші на витрати у Сочі
Витрати у Сочі можна мати і в $/EUR і потім поміняти. Витрати на перебування в горах одразу варто мати в рублях. Гроші можна вже починати міняти, бо банки мають зазвичай обмежену кількість рублів. Зауважте, що міняти в потязі ризиковано, тож варто поміняти гроші у Вінниці.
Крім того: - те що вказав Роман - можна буде віддати йому в грн - витрати на Керч та дорогу до Джанкоя - в грн
Розраховуйте, щоб рублі витратити в Росії - везти їх назад і здавати дуже невигідно.
E155 Мандрівник
К-ть повідомлень : 313 Дата регистрации : 21.04.2010 Звідки : Винница
Розраховуйте, щоб рублі витратити в Росії - везти їх назад і здавати дуже невигідно.
Потому рекомендую брать часть в рублях (ту которую точно потратите)+ часть в евро/долларах (та что про запас) Валюту в РФ так же легко поменять, а в случае если она поедет назад - вам полезнее чем рубли.
P.S. Как показывает практика в один день необходимую сумму денег можно и не найти, займитесь этим не позже чем за неделю. В отделениях банка деньги меняют по их наличию в кассе, а туда они поступают от покупки у населения, т.е. есть 2000 руб сегодня - столько и продадут.
andriisavin Наш друг
К-ть повідомлень : 79 Дата регистрации : 06.01.2011 Звідки : Вінниця
Народ, є питання: 1) хто лишається в Сочі до 7.06 та збирається вертатися через паром?(наразі я впевнена що лишаються я, Вова, Діма)(Іра та Свєта будуть довше) 2) хто згоден на мясо-рибу як додаток до рокзладки? (я впевнена в собі, Вові, Ірі, Свєті)
Прохання відповісти протягом середи
E155 Мандрівник
Ще питання: кожен день ввечері в меню є 40-50 гр солодкого (крім цукру в чай). Є 3 варіанти: 1) все лишити як є і ще додати м"ясо-рибу - 1+1 2) 40-50 гр солодкого замінити на 50 гр м"яса-риби - 1+1 3) я як всі - 1+1
Останній раз редагувалося: GTat (Чт Черв 16 2011, 14:32), всього регувалося 7 раз(-и)
TroyChick Мандрівник
К-ть повідомлень : 156 Дата регистрации : 19.06.2010 Звідки : Vinnytsya
Я - за пункт №1, при условии, что колбасы и рыбы будет немного, как-то не хочется объедаться консервантами, если есть возможность "приблизиться" к здоровому питанию
GTat Admin
Я - за пункт №1, при условии, что колбасы и рыбы будет немного, как-то не хочется объедаться консервантами, если есть возможность "приблизиться" к здоровому питанию
А Света?
E155 Мандрівник
Кстати помоему есть вариант открытия счета в "Сбербанке России" счет открываем здесь, ложим гривны, едем туда - обналичиваем рубли, возвращаемся - опять же обналичиваем гривны. Завтра разузнаю о такой возможности.
Кстати помоему есть вариант открытия счета в "Сбербанке России" счет открываем здесь, ложим гривны, едем туда - обналичиваем рубли, возвращаемся - опять же обналичиваем гривны. Завтра разузнаю о такой возможности.
Зазвичай рахунок відкривається у конкретній валюті. Якщо відкрити в рублях - то нашо тобі потім такий рахунок в Україні. Крім того, відкриття та закриття рахунку теж не безкоштовне.
E155 Мандрівник
Вот и хочу выяснить что это стоит. Если не много то для меня смысл имеет, я в РФ бываю. Конкретно похоже что вот этот счет счет. Товарищ приезжавший ко мне погостить обналичивал тут гривны в СБРФ (без комиссий) а там у себя в рублях ложил, средства на счету обналичиваются в одной из нац. валют по курсу банка. Но это нужно уточнить.
P.S. Уточнил, комиссия таки есть. Смысла не вижу.
povodator Наш друг
К-ть повідомлень : 91 Дата регистрации : 08.06.2010 Звідки : Винница Настроение : Всегда!:)
Рома відповів, що хто брав сам білети, то йому здають 1300 грн мінус вартість ковбаси на людину (ковбасу ми купляємо самі). Цю сумму треба здати частками: 1500 рублів, решта в грн.
То povodator: нам треба 4*350 г=1400г ковбаси - візьміть, будь-ласка, ту, про яку ми говорили
Судячи з опитування, ми їмо все, що в розкладці в Роми. Там де в нього написано сир/ковбаса - ми їмо ковбасу. Решта днів ми додатково до розкладки беремо щось рибне або сушене м"ясо на вечір.
Зауважте, що в списку спорядження є пункт про копії паспортів та білетів. Не забудьте про це.
Не забуваємо: - крем від засмаги (фактор 50 чи біля того) - мазь від укусів комах (псилобальзам чи щось інше). OFF та інша гидота проти гедзів та мошок не працюють - особисті медикаменти - що схили досить круті, місцями слизькі (маленьке каміння, сніг, трава) - що температура коливатиметься від +30 до 0 - -5, тож з одежі не забудьте все, що написав Рома - вода в горах холодна: +2 - +10, майже без солей, але води багато
" а почему не обнародовать это тут? Возможно за исключением раскладки и маршрута.[/quote]" Просто цікавлюсь: а чому не можна обнародувати розкладку і маршрут. Напевно для багатьох буде корисно і може знадобитись в майбутньому. Якщо принципово, то звичайно можна робити посилання на першоджерело
GTat Admin
Просто цікавлюсь: а чому не можна обнародувати розкладку і маршрут. Напевно для багатьох буде корисно і може знадобитись в майбутньому. Якщо принципово, то звичайно можна робити посилання на першоджерело
Якщо Роман вважає за потрібне вислати це поштою, а не викладати на форумі, то я не вважаю, що це варто опубліковувати.
E155 Мандрівник
Просто цікавлюсь: а чому не можна обнародувати розкладку і маршрут. Напевно для багатьох буде корисно і може знадобитись в майбутньому. Якщо принципово, то звичайно можна робити посилання на першоджерело
Якщо Роман вважає за потрібне вислати це поштою, а не викладати на форумі, то я не вважаю, що це варто опубліковувати.
Если бы не узнавал от Вовы и тебя по теме похода то еще на прошлой неделе хотел писать лично Роману, от него на форуме никаких новостей и т.п. В т.ч. о необходимых наличных деньгах узнаю от тебя. Может Роман очень занят сейчас и не имеет времени написать либо считает что ты его "правая рука" по организации в Виннице. Иначе мне странна и непонятна информационная тишина.
povodator Наш друг
К-ть повідомлень : 91 Дата регистрации : 08.06.2010 Звідки : Винница Настроение : Всегда!:)
Для тех, кто остается в Сочи, инфо по транспорту: маршрутка стоит 14 рублей, городской автобус - 9р, вход в рекреационные зоны в этом году пока не знаю, в прошлом был 50р Самым удобным транспортом по Большому Сочи является электричка
GTat Admin
Для тех, кто остается в Сочи, инфо по транспорту: маршрутка стоит 14 рублей, городской автобус - 9р, вход в рекреационные зоны в этом году пока не знаю, в прошлом был 50р Самым удобным транспортом по Большому Сочи является электричка
А электричка сколько стоит? (приблизительно)
GTat Admin
Даже приблизительно сказать не могу - в зависимости от расстояния, станций очень много. Но точно не дорого. Удобно то, что билеты можно купить прямо в вагоне у кондукторов
E155 Мандрівник