Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
І Ми Там Були... або Наші Дороги
Цей форум створено для обговорення наших подорожей та подорожей добрих людей. Форум блогу http://nashidorogy.blogspot.com/. Всі повідомлення форуму захищені законом Про авторське право... https://nashidorogy.ukraine7.com/forum-f13/tema-t66.htm
К-ть повідомлень : 79 Дата регистрации : 06.01.2011 Звідки : Вінниця
Тема: Cьорфінг в Португалії :) Сб Жовт 06 2012, 09:50
Ось вирішив написати як я в Португалію вирішив на серфінг поїхати. Вже давно хотів спробувати серфінг, до цього лише на пузі в Ізраїлі катався . Нікого з собою не запрошував, бо мені здавалось, що мала ймовірність, що хтось погодиться, але як взнав пізніше деякі люди на мене обурились, що я не повідомив про свої плани , наступного разу може варто когось запитати. Щось я взагалі останнім часом усіх засмучую, треба з чим щось робити.
Так що буду описувати події по дням, та по бажанню (тобто може і буду пропускати писати в залежності від бажання), не впевнений що хтось буде читати повністю, але ж думаю, що якщо хоча б одна людина буде читати то це вже добре . Останнім часом мене якраз пре писати, до того мені явно не вистачає спілкування , особливо зараз тому що я один поїхав, та не можу спілкуватися з певною людиною(все змінюється ). До речі може навіть трохи буде корисної інформації але не багато
То от зібрався, точніше вирішив поїхати, але як завжди в останній час коли вже взяв відпустку, але ж потрібно підготовка, треба ж візу отримати. Можна було б робити все через тур агентство, але я чомусь вирішив робити все сам. То ось розпочалося збирання документів для туристичної візи: бронювання квитків (блін чого я їх одразу не купив тепер після того я отримав візу дорожче є), бронювання місця проживання - це школа серфінга http://www.algarvesurfschool.com/, рахунок з банку(за 6 місяців), довідка з роботи з зазначенням зарплати на англійській мові, дві фотки, і заповнена анкета через сайт посольства http://www.secomunidades.pt/vistos/index.php?option=com_content&view=article&id=171&Itemid=14&lang=en, не знаю чого але сайт визначається як нападницький
Це все добре але я одуплився, що анкету треба заповнити о 23 а о 5-тій наступного дня вже потяг , заповнив, роздрукував. Ось 5 година починаю викликати таксі і нічого, нема вільних машин, це ж Вінниця місто таксистів, що за фігня, вже нервую…, вирішив піти на вулицю і там шукати, і паралельно викликаю – постійна відмова, добре, що біля плаза якраз таксі з’явилось коли я там проходив, і я одразу тути напросився. Тобто початок вже гарний, точніше початок був вже о 23 коли я тільки заповнив анкету. Приїжджаю в Київ в посольство, даю анкету а мене нема в списках, отак … весело, довелося чикати до 12, думаю ну хоч покажу документи, може не все є що треба, але в 12 в мене взяли документи, можна сказати повезло, а то я настроївся їхати вже на наступний день знов до Києва . До речі на їхньому сайті можна подивитьсь як відбувається процес розгляду, але на жаль не можна переглянути результат позитивний чи негативний, є ще телефон (+38 044 287 58 72) але щось вони не підіймають слухавки та на листи (s.cons@embport.kiev.ua) також чогось не відповідають, засланці що можна ще додати.
А от коли отримував візу, 4 жовтня, то все якось спокійно забрав без проблем, правда назад до Вінниця заздалегідь не купив квитки то довелося 3 години чикати на потяг. Квитки купував 5-го а відлітаю 6-го, НЕ робіть так Який можна робити висновок, що треба планувати заздалегідь, і візу мати десь за три тижні до поїздки, не робіть моїх помилок , але чесно кажучи не впевнений, що наступного разу така сама історій не повториться . Мені також розповіли, що там 5-7 якісь страйки будуть, оте цікаво , то приїзд має бути веселим .
Зараз ось у Борисполі чикаю на літак у Мадрит таки я побуваю в Іспанії Продовження скоріш за все буде…
Останній раз редагувалося: andriisavin (Ср Жовт 10 2012, 10:16), всього регувалося 1 раз(-и)
GTat Admin
К-ть повідомлень : 560 Дата регистрации : 15.04.2010 Звідки : Львів (Вінниця)
Вже весело, літак з Мадрида затримався і я запізнився на осатаній автобус до Лагоса (всього на 10 хвилин), так що тепер доведеться тусити ніч в Лісабоні. Потім більш детально напишу
povodator Наш друг
К-ть повідомлень : 91 Дата регистрации : 08.06.2010 Звідки : Винница Настроение : Всегда!:)
То от я в Лісабоні хотів здати рюкзак на вокзалі, бо реально ходити з речами по місту не дуже то, ага де там нема у них камер схову на станції Sete Rios, реальний такий облом. До речі вокзал та автобусна станція розташовані дуже близько, перейшов на автобусну, посидів на залізних кріслах, бачу о жандарми вже починають ходити, і взагалі відчуваю що я тут явно спати не зможу або речі вкрадуть а бо жандарми мене попросять, і взагалі незручно зовсім, то вирішив піди краще. Полазив по місту (не знаю трохи Тель-Авів мені нагадало), щоб знайти поблизу готель якийсь, до речі людей майже немає і це в 10 годин, знайшов лиши Corinthia Hotel, ну думаю я і так вже нормально не спав довго, що ж робити піду, зняв номер, не знаю навіщо мені двомісний але іншого вільного не було. І що ви думаєте, що значить ніколи не бути в таких готелях, я як кам’яна людина, заходжу у номер а світло блін не вмикається, спускаюсь кажу а в мене щось зі світлом, приходи майстер, а то я картку в спеціальний отвір не вставив – Семен Семенич . І взагалі у ванні дзеркала з анти-запотіванням, спеціальне дзеркало, що збільшує, для гоління…, для мене самий шикарний номер що я колись бачив . Цікаво, що це не випадково запізнився на автобус, щоб більше вражень набратися Ось трохи фото https://plus.google.com/u/0/photos/101723363240066288381/albums/5796340519209624369?hl=uk
Думаю, далі будуть вже пов’язані з природою та серфінгом
Останній раз редагувалося: andriisavin (Ср Жовт 10 2012, 10:17), всього регувалося 1 раз(-и)
andriisavin Наш друг
Нарешті сьогодні сів в автобус і їду до Лагоса. Автобус дуже класний з кондиціонером та інетом, можна їхати і спілкуватися. А от вчора нормальний інет і не знайшов, може вдалося б забронювати, щось простіше .
Мене забрала з Лагоса дівчина на ім’я Peggy, як працює щось на кшталт менеджером в цій школі, виявилось, що сама вона з Англії вже живе тут 5 років і повертатися якось не збирається .
Умови проживання трохи інш . Сьогодні на жаль на серфінг мені не вдалося попасти проте зміг полазити трохи по Сагресу і трохи познімати. Так полазив, що попав закриту ділянку готелю, міг би запросто в басейні поплавати якщо в мене були плавки .
Цікаві у них розміри фруктів, одразу видно що яблука в них не ростуть. Я сьогодні зробив дуже важливу річ, точніше я знайшов то, що деякі люди намагаються знайти все своє життя я знайшов баланс.
Останній раз редагувалося: andriisavin (Ср Жовт 10 2012, 10:18), всього регувалося 1 раз(-и)
povodator Наш друг
К-ть повідомлень : 91 Дата регистрации : 08.06.2010 Звідки : Винница Настроение : Всегда!:)
Сьогодні відчув (хотів написати «усю» але це навряд) міць океану, так це зовсім не море, я колись був на Азовському а потім на Середземному, то мені Середземне здалося настільки міцним та могутнім, коли піднімало правки до грудей , але океан це зовсім інше, він то починає тебе затягувати до себе в полон, то відкидає, як щось не потрібне, чи навпаки не дозволяє тобі в нього увійти, а потім не хоче відпустити тебе, о мені це щось нагадало . Так це треба там буди щоб реально відчути його велич.
А краєвиди в заворожують, чудовий пляж, пагорби навколо, скелі, ось сюди Ігор треба поїхати вело-похід в Листопаді, чи навіть в Грудні , тут замерзати не доведеться, ну може вночі +5 буде це мінімум. До речі в 5-ти кілометрах від Сегреса знаходиться найпівденніша точка Європи Португалії, це мені розповів Ян з Польши. Та і взагалі вистачає гарних місць на що можна подивитися, правда як і в інший країні .
Сьогфінг, звичайно не вдається все одразу, точніше мало чого вдається, але декілька разів по 5-10 секунд мені вдалося простояти на дошці .
Додав трохи фото , взагалі я не всі додаю, а ще я сьогодні трохи відео познімав, так що коли приїду то покажу, хто захоче подивитись
andriisavin Наш друг
На скільки важливе місце в я кому живеш, звичай важливо, але ж в першу чергу це атмосфера в який ти знаходишся, а не наскільки гарні умови, якщо вони задовольняють то цього як з головою , звичайно якщо це викликає дратування, то так це треба змінювати. До чого це я, ось возять нас на пляж в такому роздовбаному джипі, але яка атмосфера, який драйв коли ти в ньому їдиш, в мене до речі є відео , звичайно воно все не передає, але трохи вдалося захопити момент. Треба буде його сфоткати, може Дімону сподобається
Сьогодні вчилися керувати серф-бордом, повороти там усілякі , вже частіше вдається ставати на ноги, все-таки коли навчають це зовсім інше коли ти до всього сам доходиш, хоча в другому випадку є свої переваги ти вже це ніколи це не забудеш , хоча часу пройде більше
То як там ні в кого бажання не виникло серфінг спробувати , це реально класно, головне в перший раз води не нахлібатися, а то бажання зникне одразу
andriisavin Наш друг
Так океан це не море, цікаво, якщо іноді гідрак закатує до колін, то що відбувається з плавками , якщо те саме, що робить капля нікотину з хом’яком то є небезпека вийти в костюмі Адаму
Іноді доволі важко зловити потрібну хвилю, та в загалі треба подолати ряд таких міцних хвиль, щоб зайняти потрібне місце, на тебе пре така міць, якщо заметушишся і поставиш борд трохи не правильно, тебе або відкидає назад, або перевертає з ним. І ось коли ти вже здається там де треба і йде хвиля ти розумієш, що вона пройде мимо, не то ти місце обрав для цієї хвилі, ну нічого зачекаємо іншу , або навпаки ти пливеш до хвилі і бачиш - о то що треба, але ти не встигаєш розвернутися і двометрова хвиля з усього розмажу перекидає тебе та борт і протягую ще 5 метрів і все доводиться повторювати знов. Але на решті в тебе гарна позиція і ти набрав потрібну швидкість, зайняв першу позицію (поза кобри) швидко другу третю і ти або зумів встояти або летиш знов у воду , коли ж зумів встояти це афігене відчуття, але ж треба же розслабитись коли стоїш і треба дивиться лише вперед, донизу не можна, бо якраз туди і полетиш, і все це не так вже й просто .
Реально, узбережжя дуже сильно нагадує Тарханкут, і є дороги (грунт з асфальтом) вздовж нього, так що це можна реально розглядати такий маршрут, його навіть позначено, мною там були помічені німці, які групою якраз шли по маршруту. Взагалі дуже багато англійців і німців. Як мені кажуть - я перший українець, який посилився в цьому серф-таборі , хоча влітку кожних 2 тижні до них приїжджають росіяни. Чесно не дуже розумію чому влітку, зараз набагато краще - температура не настільки висока, людей менше, ціни проживання в два рази дешевше…, якраз такий час то що треба. Мені радять наступний серф-тур провести на Балі, треба подумати про це .
gemelli Наш товариш
К-ть повідомлень : 45 Дата регистрации : 22.06.2010 Звідки : Вінниця
Фото це добре, але, думаю усі ті чудові миті будуть у твоїй душі, будуть зігрівати тебе зсередини, а це куди краще
Так, дійсно фото то таке, я ось згадую веселку коли я в перше спробував гірські лижі, ото веселка - повне коло, таке не можливо забути…, глянув на фото вже зовсім інше 10 відсотків від того? що було в реальності.
Сьогодні в Лагосі, тут також є хостел від серф-табору, більш віщого рівня по якості, але Сагрес мені якось більше подобається. В Лагосі щось з балансом не склалося, хоча може це в мене. Але місто дуже гране, увечері особливо (фото на жаль також не вийшло).
E155 Мандрівник
К-ть повідомлень : 313 Дата регистрации : 21.04.2010 Звідки : Винница