І Ми Там Були... або Наші Дороги
Пропоную залогуватися Smile
І Ми Там Були... або Наші Дороги
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
І Ми Там Були... або Наші Дороги

Цей форум створено для обговорення наших подорожей та подорожей добрих людей. Форум блогу http://nashidorogy.blogspot.com/. Всі повідомлення форуму захищені законом Про авторське право... https://nashidorogy.ukraine7.com/forum-f13/tema-t66.htm
 
ФорумФорум  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  
Влаштовуєш спортивні заходи, розкажи про це!
Слідкуйте за нашими новинами у FACEBOOK

 

 Глінтвейн(чик)

Перейти донизу 
2 користувачів
АвторПовідомлення
TroyChick
Мандрівник
Мандрівник
TroyChick


К-ть повідомлень : 156
Дата регистрации : 19.06.2010
Звідки : Vinnytsya

Глінтвейн(чик) Empty
ПовідомленняТема: Глінтвейн(чик)   Глінтвейн(чик) EmptyВт Лют 22 2011, 13:06

Отже, напишу як робила я)

Інгрідієнти, які використала:

-вино червоне напівсолодке (або солодке) саме дешеве - 2л
-перець духмяний горошком
-перець чорний горошком
-кориця
-гвоздика
-кардамон (подушити насіння трішки, щоб зерна з шкаралупи вийшли)
-мускатний горіх мелений
-бадьян (зірочки, 2 шт)
-імбир мелений
-грейпфрут(м"якоть очищена і пом"ята, трішки цедри)
-цукор за смаком

Загалом вийшла 1 столова ложка суміші спецій (можливо, навіть, трішки більше)

Саме приготування:

1. вилити у посудину (каструлю) вино
2. висипати спеції
3. підігріти на маленькому вогні
4. як трішки нагрілось, підсолодити
5. гріти далі до 70-80 градусів, але головне, щоб не закипіло!
6. розлити по чашкам і смакувати гарячим

Також можна процідити перед тим як розливати.

П.С. Варіації на тему, з інтернету:

лимон, яблука
родзинки, курагу, ківі кидати
використовувати мед замість цукру
листочки м"яти також згадувались)
Або брати біле вино, чи мішати біле і червоне 1:1


Пишіть і Ви, як і що смачного готували Wink


Останній раз редагувалося: TroyChick (Чт Лют 24 2011, 12:38), всього регувалося 1 раз(-и)
Повернутися до початку Перейти донизу
GTat
Admin
Admin
GTat


К-ть повідомлень : 560
Дата регистрации : 15.04.2010
Звідки : Львів (Вінниця)

Глінтвейн(чик) Empty
ПовідомленняТема: Re: Глінтвейн(чик)   Глінтвейн(чик) EmptyВт Лют 22 2011, 22:26

-вино червоне напівсолодке або солодке
-перець духмяний горошком
-перець чорний горошком
-кориця
-гвоздика (небагато)
-кардамон (подушити насіння трішки, щоб зерна з шкаралупи вийшли) за смаком
-мускатний горіх мелений
-ванілін (небагато)
-лавровий лист
-цукор за смаком (можна мед)
- лимон - видушити сік, потім вкинути рештки (хто не полюбляє кисле або лимони - апельсин)

Саме приготування:

1. вилити у посудину (каструлю) вино
2. висипати спеції (на око Smile, в залежності від смаків)
3. підігріти на маленькому вогні
4. як нагрілось, спробувати, за смаком можна ще додати спецій
5. гріти далі до 70-80 градусів, щоб не закипіло (але як закипить, нестрашно Smile )
6. розлити по чашкам і смакувати гарячим (якщо не все можете випити, можна залити в термос)

Також можна процідити перед тим як розливати.

В домашніх умовах можна готувати так:
- розлити по чашкам вино
- додати спеції та цитрусові в кожну чашку
- нагріти в мікрохвильовці

Порада:
- вино вибирайте за смаком, якщо готуєте в домашніх умовах; якщо готуєте на загал, то обирайте краще напівсолодке, щоб всім сподобалось
- спеції, що не полюбляєте, можна виключити
- якщо якихось спецій не має, не страшно, головне не забудьте всипати перець Wink
Повернутися до початку Перейти донизу
http://nashidorogy.blogspot.com/
 
Глінтвейн(чик)
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 1

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
І Ми Там Були... або Наші Дороги  :: Життя-буття :: Посиденьки-
Перейти до: