-вино червоне напівсолодке або солодке
-перець духмяний горошком
-перець чорний горошком
-кориця
-гвоздика (небагато)
-кардамон (подушити насіння трішки, щоб зерна з шкаралупи вийшли) за смаком
-мускатний горіх мелений
-ванілін (небагато)
-лавровий лист
-цукор за смаком (можна мед)
- лимон - видушити сік, потім вкинути рештки (хто не полюбляє кисле або лимони - апельсин)
Саме приготування:
1. вилити у посудину (каструлю) вино
2. висипати спеції (на око
, в залежності від смаків)
3. підігріти на маленькому вогні
4. як нагрілось, спробувати, за смаком можна ще додати спецій
5. гріти далі до 70-80 градусів, щоб не закипіло (але як закипить, нестрашно
)
6. розлити по чашкам і смакувати гарячим (якщо не все можете випити, можна залити в термос)
Також можна процідити перед тим як розливати.
В домашніх умовах можна готувати так:
- розлити по чашкам вино
- додати спеції та цитрусові в кожну чашку
- нагріти в мікрохвильовці
Порада:
- вино вибирайте за смаком, якщо готуєте в домашніх умовах; якщо готуєте на загал, то обирайте краще напівсолодке, щоб всім сподобалось
- спеції, що не полюбляєте, можна виключити
- якщо якихось спецій не має, не страшно, головне не забудьте всипати перець